Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gorjelo kod trafostanice

Lokaliziran požar kod Hvara, nema opasnosti za ljude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je izbio kod Hvara jutros oko 5,40 sati, lokaliziran je oko 9 sati, doznaje se od glasnogovornika dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar Cvjetka Mazalina.

Požar je planuo nedaleko od trafostanice na brdu Poljunu kod Hvara, a gase ga pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Hvara, Jelse, Starog Grada i Vrboske. Vatra je zahvatila borovu šumu i ranije opožareno područje, a jedno vrijeme se kretala prema gradu Hvaru, pa je u pomoć bio pozvan i kanader, no njegov dolazak nije bio moguć zbog jake bure koja puše u Dalmaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

Od glasnogovornika DVD-a Hvar Mazalina također se doznaje kako je na požarištu 30-tak vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila. Oni trenutačno saniraju rubne dijelove požarišta, a za sada nema opasnosti za ljude i imovinu - trafostanicu, opservatorij (zvjezdarnicu) i repetitore koji su smješteni na Poljunu. Požarom je zahvaćeno ukupno oko 2,5 hektara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene