Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugodno s korisnim

Tradicionalni ručak u azilu za napuštene pse: "Došla sam iz Zagreba, vozila sam se tri sata"

Pas jede hranu
Pas jede hranu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Psi jedu Psi jedu Foto: DNEVNIK.hr Pas jede hranu Pas jede hranu Foto: DNEVNIK.hr Aleksandra Aleksandra Foto: DNEVNIK.hr Davor Davor Foto: DNEVNIK.hr +1 Ivana Crnoja Galerija 1/6 >>
Ostatke svojih blagdanskih ručkova Osječani tradicionalno odnose u Azil za napuštene pse. Nahrane ih, s njima prošetaju, a opskrbe ih i za iduće dane.

Pune ruke darova, s ostacima vlastitog ručka ili kupljenom hranom, ljudi su počastili napuštene osječke pse. Tradicionalni božićni ručak u Azilu jedinstven je događaj na koji se stiže i iz drugih gradova.

Pročitajte i ovo Hod za život Istaknuli problem femicida Osječki SDP oštro reagirao na Hod za život: "Dio su agende koja povezuje klečavce i hodače" Što s ostatkom hrane? Jednostavno je Ključni sastojak je kreativnost, a uz ove savjete izbjeći ćete čestu blagdansku zamku

„Ja sam došla iz Zagreba, evo, vozila sam se tri sata, donijela sam nešto konzervi, donijela sam nešto suhe hrane, donijela sam lajne, lajnice i lajnetine“, govori Zagrepčanka Maja.

Prije i poslije ručka uobičajena je šetnja, a pasa i njihovih šetača svih je uzrasta. Vukovarac Davor jasno kaže kako se tradicija mora ispoštovati, pa je u Azilu, kao i uvijek, Božićno.

Osječanka Aleksandra, pak, svake godine šeta psa Letu „da se pokaže“. Tvrdi kako je vrijeme da i ona nađe svoj dom jer je, iako je prekrasna, već predugo tu.

Volonteri osječkog Azila u svakom trenutku skrbe o 200 različitih sudbina. Neki su psi pronađeni na vrhu Papuka, drugi se liječe od ozljeda. Ivana Crnoja iz udruge Pobjeda kaže kako je san svakog od pasa u azilu dobar dom, a mnogi ga i pronađu.

Samo ove godine udomljeno ih je više od tri stotine. Svi su cijepljeni i socijalizirani, a zajedničke šetnje prilika su za bolje upoznavanje.

„Poručila bih svim ljudima da pruže ruku šapi jer zaista su divni, tople njuškice i nema ništa ljepše od njih“, kaže Aleksandra.

U znak zahvale, ručak su dobili i posjetitelji i to vegetarijansku sarmu. „Božićni ručak u Azilu je najljepši dan u godini, svi punih želučića, prošetani i ni malo sami“, dodaje Ivana. A sve to ne bi bilo moguće bez donatora i volontera kojih je ovog Božića bilo najviše do sad.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene