Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao diplomat

Ljubomir Čučić uhićen u Njemačkoj, čeka se izručenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Njemačkoj je uhićen Ljubomir Čučić, bivši hrvatski veleposlanik u Belgiji koji već godinu dana izbjegava odsluženje jednogodišnje zatvorske kazne zbog obiteljskog nasilja. Krio se u Francuskoj čije državljanstvo posjeduje, no napustio je sigurnost druge domovine i pao u ruke njemačke policije. Hrvatska je već zatražila njegovo izručenje.

Ljubomira Čučića uskoro bi mogli ponovno gledati u Hrvatskoj s lisicama na rukama. Umjesto rešetaka zbog obiteljskog nasilja, Čučić je izabrao bijeg u Francusku čije državljanstvo posjeduje. Lice s hrvatske međunarodne tjeralice početkom ovog mjeseca zapaženo je u Njemačkoj. Čučić je putovao iz Luxsemburga, a uhićen je kod Koblenza gdje je i u pritvoru. '5. listopada mi smo zaprimili službenu obavijest njemačkog Interpola o njegovu uhićenju u Njemačkoj. On se od tada nalazi u njemačkom ekstradiciskom pritvoru. Takvu obavjest policija je prema uobičajnoj proceduri proslijedila ministarstvu pravosuđa', kazala je Ivana Modrić iz Ravnateljstva policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka Županijskog suda Čučić oslobođen optužbi za otmicu svojih kćeri Slika nije dostupna Djevojčice kod majke, Čučić ostaje u pritvoru

Zatraženo je Čučićevo izručenje, no viši sud u Koblenzu još nije donio odluku. Ipak, pravni stručnjaci smatraju da se u Njemačkoj ne može kriti iza francuskog državljanstva. 'Odlučivat će se temeljem njemačkog nacionalnog zakonodavstva i ugovora o izručenju koji je zaključen između Njemačke i Hrvatske', kazala je mr.sc. Marina Carić s Pravnog fakulteta u Splitu. Državljanstvo za to nije zapreka, bilo bi zapreka samo u Francuskoj.

Uz premlaćivanje bivše supruge Magali Boers Čučića se sumnjičilo i za otmicu vlastite djece. Te su optužbe odbačene. U međuvremenu se ponovno vjenčao i to sa svojom odvjetnicom Natašom Pifar Mihalić. Osim pravnih savjeta ona je njegovu borbu za skrbništvom pomagala i štrajkom glađu. Gospođa Čučić danas nije htjela otkriti hoće li povlačiti kakve poteze. Samo nam je potvrdila da je i dalje odvjetnica svoga supruga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene