Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljevica predstavila listu za osječko Gradsko vijeće i 4. izbornu jedinicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dopredsjednik Ljevice Hrvatske (LJH) i nositelj stranačke liste za 4. izbornu jedinicu Vladimir Bebić izjavio je u Osijeku kako će biti tragično ako na predstojećim parlamentarnim izborima pobijedi HDZ, a manje tragično ako pobijedi SDP.

Na predstavljanju stranačke liste za parlamentarne i prijevremene osječke gradske izbore Bebić je ustvrdio kako mediji "lažno polariziraju hrvatsku političku scenu", na kojoj, uz HSP na desnici, postoji samo lijevi i desni centar, a na ljevici nema nikoga, pa stoga ni u Hrvatskom saboru nema političke ravnoteže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP predstavio kandidate za VI. izbornu jedinicu Slika nije dostupna Ivić Pašalić nositelj liste u 9. izbornoj jedinici

Optužio je HDZ i SDP da "guše male političke subjekte" ustvrdivši kako poručuju hrvatskim građanima da "osim njih nema nikoga". 

Temeljna je pozicija ljevice da štiti rad, a desnice da štiti
kapital, a naš je glavni cilj poništenje pretvorbe i privatizacije,
kazao je Bebić.

Govoreći o prijevremenim osječkim izborima, Bebić je ocijenio kako u tom gradu djeluje nekoliko desnih političkih opcija koje su, smatra on, "zalutale u politiku" i nekoliko političara "koji predstavljaju sramotu hrvatskog naroda".

Bebić je Osječanima poručio da "imaju što su zaslužili" jer, kako drži , "nisu Francuzi glasovali za Glavaša, niti Englezi za
Kramarića", nego građani Osijeka, te da na ovim izborima onima koji su već godinama na vlasti treba poručiti da nisu Bogom dani. 

Nositeljica liste za osječko Gradsko vijeće Mirjana Debenc kazala je kako LJH želi da Osijek ponovno postane grad rada i poštenja te kako će se zauzimati za sređivanje zemljišnih knjga, stanja u urbanizmu i zadržavanje visokoobrazovanih ljudi u Osijeku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene