Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redukcija potrošnje

Ljetne vrućine uzrokovale teškoće u opskrbi vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljetne vrućine i suša uzrokovale su teškoće u opskrbi pitkom vodom u nekim mjestima, selima i zaseocima u Lici, a najteže je na području rakovičke općine i naselja Smoljanca u općini Plitvičkim Jezerima.

‘Potrošači na tom području sada dobivaju 750 umjesto 950 litara vode u minuti pa je dva puta na dan uvedena redukcija potrošnje’, rekao je načelnik općine Plitvičkih Jezera Ivica Kukuruzović. Na terenu su ekipe ‘Komunalca’, koji svaki dan prate stanje, a vatrogasci iz Korenice i Otočca vodu u sustav povremeno dopumpavaju iz cisterna kako bi se njezina nestašica barem dijelom ublažila.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode"

Zbog suše voda u cisternama

Predstavnici općina Rakovice i Plitvičkih Jezera dogovorili su se o zajedničkim aktivnostima, a Javna ustanova Nacionalnog parka Plitvičkih jezera također prati stanje, jer se vodovodni sustav opskrbljuje iz jezera Kozjaka. Inače, zbog suše, u najudaljenija sela i zaseoke u Ličko-senjskoj županiji voda se ovih dana odvozi uglavnom cisternama vatrogasnih društava. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene