Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIZ PROGRAMA ZA OSNOVCE

U parku prirode Ljetna škola zajednice tehničke kulture - Telašćica 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnova projekta je sedmodnevni boravak djece u Parku prirode Telašćica, a misija projekta je popularizirati kreativni rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu.

Zajednica tehničke kulture Zadarske županije u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Telašćica već četvrtu godinu zaredom uspješno organizira Ljetnu školu zajednice tehničke kulture - Telašćica 2017. Škola će se odvijati od 16.6. do 22.6., a sudjelovat će odabrani učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola iz Zadrske županije, djeca koja su postigla školski uspjeh sudjelujući na natjecanjima iz raznih predmeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon tri i pol godine Srce parka vrijedno 40 milijuna kuna: Otvoren je Medvedgrad! ''Bit će u rangu s ostalim centrima u Europi'' Dinara - 3 VLADA DONOSI ODLUKU Počinje borba za sjedište Parka prirode Dinara, splitsko-dalmatinski župan poručuje: "Naši dragi prijatelji imaju već dva nacionalna parka"

Osnova projekta je sedmodnevni boravak djece u Parku prirode Telašćica u kojem 6 različitih udruga Tehničke kulture organizira zanimljiv, zabavan i edukativan program za djecu i to u neposredno prirodnom ambijentu. U ovogodišnji program uključen je niz udruga: Ronilački klub "KPA Zadar", Radio klub "Zadar" i Aeroklub "Zadar", Foto kino video klub "Zadar", Hrvatska gorska služba spašavanja – Stanica Zadar te Astronomsko astronautičko društvo "Zadar".

Učenići će se moći upoznati s načinima konzervacije i restauracije arheoloških podmorskih artefakata te sudjelovati u istraživanju i čišćenju amfora, upoznati se s ronjenjem kroz predavanje i praktične vježbe te prusustvovati pokaznom ronjenju i sudjalovati u malom tečaju plivanja s monoperajom. Brodom će razgledavati klifove, otočiće Veliki Garmenjak, Mali Garmenjak, Tanjurić i Sestrica.

Nadalje, moći će se upoznati s osnovama radioamaterizma i goniometrije, nakon čega će biti organizrano i amatarsko natjecanje. Potom će moći upoznati osnove fotografije i filma te fotografiranja i snimanja, a praktična nastava odvijet će se na svjetioniku Veli rat i plaži Sakarun.

Prisustvovat će vježbi spašavanja unesrećenog na nepristupačnom terenu i sudjelovati u tečaju penjanja na stijenu u napuštenom kamenolomu, a u sklopu astronautike izrađivat će i lansirati rakete s padobranima te na vidikovcu Grpašćak promatrati nebo uz stručno objašnjavanje. Ove godine škola je obogaćena i za program Aerokluba "Zadar" koji će učenike upoznati s modelarstvom.

Misija projekta je popularizirati kreativni rad, stvaralaštvo i svrsishodno angažiranje u slobodnom vremenu te probuditi interes za uključivanjem u neke od udruga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene