Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lipicanci na splitskoj Rivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ergela Lipik u suradnji s gradom Splitom danas je na splitsku Rivu dovela lipicance koji su oduševili Splićane, te je Riva, na koju nakon preuređenja Splićani negoduju, danas bila dupkom puna.

Cilj akcije "Zajedno za ergelu Lipik" jest da im državna administracija dodijeli status državne ergele i preuzme brigu o njihovoj skrbi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Splitu Prošetao rivom VIDEO Plenkovića u Splitu dočekali pljeskom, a neki su mu se i - naklonili: "Plenki kralju!" Sunčan dan u Splitu Vozač pobjegao Romobilom oboreno dijete na Rivi: Traže se očevici prometne nesreće

Lipicanci su se u ergeli Lipik, osnovanoj 1938., uzgajali sve do srpske agresije na Hrvatsku 1991., kada su lipicanci odvedeni u Bosnu, pa Srbiju, odakle su naporima hrvatske Vlade vraćeni nakon 16 godina.

Ergela Lipik u suradnji sa svojim brojnim sponzorima želi senzibilizirati Hrvatsku da pomogne u obnovi ergele jer dnevno lipicanci u toj ergeli jedu 600 kg sjena, 300 kg zobi, trebaju 200 kg slame, vitamine, lijekove...

Splićani su poduprli akciju i direktnim donacijama ali i konzumiranjem jela i pića po promotivnim cijenama. Akciju su poduprli i brojne splitske poznate osobe među kojima i Tedi Spalato, grupa Dalmatino, glumci, sportaši i osobe iz javnog života.

Nakon Splita lipicanci će biti u Osijeku, Karlovcu i Zagrebu, a cijela akcija će završiti u Lipiku velikom feštom.

Akcija "Zajedno za ergelu Lipik" organizirana je u suradnji sa zadrugama Hrvatski lipicanac i Zadruga veselja i zdravlja.

Naš čitatelj poslao nam je fotografije sa splitske Rive, tako da vam bolje možemo dočarati atmosferu i ugođaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene