Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog neuvođenja poreza

Linić: Šuker je u službi krupnog kapitala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci izjavio da bi bilo nužno uvesti porez na zemljišne transakcije povezane s prenamjenama, odnosno prenamjenama prostora negdašnjih industrijskih pogona u poslovne ili stambene prostore.

Izbjegavajući uvesti takav porez, vlada, a posebno ministar financija Ivan Šuker, pokazuje da je u službi krupnog kapitala, kazao je. Govoreći o vladinu prijedlogu porezne reforme, o kojem će se raspravljati na sljedećoj saborskoj sjednici, Linić je rekao da ona neće ništa bitno promijeniti jer se i nadalje porezno najviše opterećuju radnici i gospodarski subjekti, posebno industrija. Uz uvođenje poreza na zemljišne transakcije bilo bi potrebno smanjiti doprinose za zdravstvo u plaćama, smatra Linić. Ocijenio je i da bi se rebalans proračuna trebao obaviti uz ozbiljnije zahvate, a ne da se, dodao je, rebalansom samo osigura isplata mirovina i plaća u javnom sektoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvodi se porez na dividendu Zabrana zapošljavanja u državnoj upravi do proračuna 2010. Slika nije dostupna Prva premijerka Sabor izglasao povjerenje Jadranki Kosor i njezinim ministrima

Linić je izrazio nezadovoljstvo stanjem u Liburnia Riviera Hotelima ustvrdivši da se u vladi čeka pogodan trenutak da se sklopi nova nagodba s Darkom Ostojom. To se sad nije dogodilo jer je nezadovoljstvo u vezi s tom nagodbom iz Rijeke bilo preglasno, a premijerka se boji mišljenja javnosti, kaže Linić. Ustvrdio je da vlada svjesno uništava LRH ne ulažući u obnovu zapuštenih hotela i ne dopuštajući djelomičnu prodaju. Zastupnik Željko Jovanović je ocijenio da premijerki i ministrima nedostaje odgovornosti u tvrdnjama da nisu ništa znali o aktivnostima u vladi ili oko nje, koje su sada predmet istraga policije i DORH-a. Svi kraci korupcijske hobotnice vode prema vladi pa neće biti učinkovite borbe protiv korupcije dok se ne promijeni vlast, rekao je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene