Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije na prijavu

Linić: Ravnatelj policije je kukavica i zato se obrušio na Obersnela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik i bivši riječki gradonačelnik Slavko Linić optužio je danas ravnatelja policije Olivera Grbića da je riječkoj policiji naložio da lažno kazneno prijavi gradonačelnika Vojka Obersnela, uvjeren da ne postoje nikakvi dokazi o Obersnelovoj umiješanosti u gospodarske malverzacije s gradskim poduzećem Tržnice Rijeka.

'Evidentno je riječ o političkom odrađivanju da se diskreditiraju vodeći ljudi SDP-a', izjavio je Linić, optužujući Grbića za zlouporabu policijskih ovlasti, odnosno da je naložio policiji podizanje kaznene prijave te osobno naveo koga treba prijaviti. Na upit misli li da iza kaznene prijave stoji HDZ, Linić je odgovorio kako o tome tko je nalogodavac treba razmišljati Grbić kao 'glavni odgovorni u kojega upirem prstom'. Linić je Grbićevim kukavičlukom ocijenio da je za kaznenu prijavu 'odabrao' Obersnela, a ne njega kao tvorca ugovora kojim je 1990-ih sklopljena nagodba vezana za vrijedne nekretnine na riječkim tržnicama. 'To je čisti kukavičluk Grbića koji se boji mojih istupa i žestokih napada i koji je ocijenio da će se lakše obračunati s Obersnelom', poručio je, ističući da se u svom radu kao riječki gradonačelnik zalagao da građani Rijeke postanu vlasnici nekretnina, pa tako i paviljona na tržnici, 'a što je za Grbića kazneno djelo'.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Slika nije dostupna Slučaj 'Tržnice' Obersnel: Nevinost ću dokazati u bilo kojem gradu

>> Milanović: Zanimljivo, u mjesec dana tri prijave protiv čelnika SDP-a

Linić je istaknuo da je Grbić, kao šef riječke policije, sedam godina 'kopao' po Tržnicama, da su dvije godine taj slučaj istraživali i 'specijalci iz Zagreba', ali da je utvrđeno kako nije bilo nikakvog kaznenog djela. 'A što se sada događa? U pet dana, zamislite, stvori se kaznena prijava, na temelju devet izjava na tzv. saslušanju', rekao je Linić, dodavši da je i sam prije dva dana, kada je i datirana kaznena prijava, bio na 20-minutnom saslušanju u riječkoj policiji, ali da, 'osim dijeljenja lekcija policajcima da ne znaju svoj posao', nije rekao ništa što bi teretilo Obersnela i ostale osumnjičene. Primorsko-goranska policija kazneno je prijavila troje čelnika riječke gradske uprave i jednog člana uprave tvrtke Tržnice Rijeka zbog sumnji da su počinili kažnjiva djela nezakonitog upravljanja i nadzora nad poslovanjem Grada, čime je Grad oštećen za najmanje 80,8 milijuna kuna, a Tržnice pribavile protupravnu imovinsku korist.

Mediji navode da su kazneno prijavljeni riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je danas odbacio sve optužbe, pročelnica odjela gradske uprave za komunalni sustav Irena Miličević, njezin prethodnik na toj dužnosti Vladimir Bizjak te član uprave tvrtke Tržnice Rijeka Zoran Luštica. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene