Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjeren u podršku

Linić: Porez na nekretnine uvodimo do kraja godine, građani su za

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija slavko Linić uvjeren je u podršku građana po pitanju uvođenja poreza na nekretnine.

'Porez na nekretnine Vlada uvodi do kraja godine', potvrdio je u ekskluzivnom razgovoru za Media servis ministar finacija Slavko Linić. Najvažnije je što o tomu kažu građani, a građani će biti za, uvjeren je Linić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podrška je ključna Broj osoba s autizmom značajno raste: ''Nije lako živjeti u svijetu koji te ne razumije'' Što svi žele - 1 Jasni zahtjevi Pravi je trenutak za obećanja: Evo koje želje najveći sindikati žele da im ispuni nova vlast

'U ovoj godini očekujem puno rasprava o tom porezu s građanima Hrvatske jer bitno je što građani misle o tome. Građani žele da bogatiji ljudi plate više poreza i da na taj način doprinesu za potrebe zdravstva, obrazovanja i ostalog', istaknuo je Linić.

Ministar je uvjeren da će dobiti i podršku koalicijskog partnera HNS-a koji se uvođenju poreza protivi, jer kažu, za to nije još vrijeme.

>> Linić o Dubaiju: Imam pristojnu plaću i mogu si priuštiti putovanja

'Na nama je da u naredna četiri mjeseca u polemikama, raspravama i prezentaciji građanima Hrvatske pokažemo da je to nešto što znači odgovorno ponašanje prema imovini. Znači, ako koristimo imovinu, ako živimo na njoj, ona više neće biti porezno opterećena nego do sada s komunalnom naknadom i porezom na vikendice. U isto vrijeme, ako se ponašamo neodgovorno, imamo imovinu koja je zatvorena i ne služi ničemu, nije problem da se nešto više plati. I ako to uspijemo pokazati građanima, vjerujem da neće biti polemike niti među koalicijskim partnerima', naglasio je Linić.

Porez možemo očekivati još ove 2013. godine, potvrdio je Linić.

'Cijelu 2012. godinu krenuli smo s objavom poreznih neplatiša, krenuli smo s posebnim institutom proboja pravne osobnosti, pa smo krenuli s fiskalizacijom, predstečajnom nagodbom. Budimo iskreni, unatoč neprekidnim otporima na sva ova rješenja koja smo iz Ministarstva financija u ime Vlade uputili u javnu raspravu, građani su itekako dobro primili jačanje porezne discipline, prihvatili ove naše mjere, a polako i sustav pokazuje da to nisu nikakva dodatna opterećenja. To je samo odgovorno ponašanje onih koji žive i rade", zaključio je Linić u razgovoru za Media servis.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene