Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ovisi tko ga pita

Linić o MMF-u: Jedno stranim medijima, drugo domaćoj javnosti...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje o tome treba li nam MMF ili ne, odgovor ministra financija Slavka Linića ovisi, čini se, o tome tko ga pita.

Dok se ministar oporavlja od operacije, agencija Bloomberg objavila je njegovu izjavu kako će nam pomoć MMF-a trebati, padne li Hrvatskoj kreditni rejting.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon 13 godina Gradu Zagrebu promijenjen kreditni rejting Slika nije dostupna Odgovorio na kritike Linić napao poslodavce: Oni su ti koji su do sada bili tetošeni!

>> Ovo je Linićev plan spasa!

'Trenutačno je velika neizvjesnost na europskom tržištu kapitala i, ako se suočimo s padom kreditnog rejtinga, MMF bi mogao biti dobar partner u razgovorima oko podmirivanja naših obveza', kazao je ministar za agenciju Bloomberg.

Nešto ranije govorio je o aranžmanu Hrvatske s Međunarodnim monetarnim fondom i agenciji Reuters: 'Ako se suočimo sa snižavanjem rejtinga, MMF bi mogao biti dobar partner u pregovorima o servisiranju naših obaveza, ali u ovom trenutku nam neće trebati sporazum s MMF-om.'

I dok u razgovoru sa stranim agencijama koje prate ekonomiju ministar financija ne zazire od aranžmana s međunarodnim mometarnim fondoma, domaću javnost Slavko Linić uvjerava da to u ovom trenutku nije potrebno. 'Valjda vidite da Vlada može sama upravljati svojim proračunom i da odgovorno vodi politiku', kazao je tada Linić.

Potrebe bi Vlada mogla imati iduće godine, kad na naplatu stiže oko 7 milijardi kuna starih dugovanja. Bonitetne kuće najavile su dolazak u Hrvatsku. Kreditni rejting zemlje na korak je do takozvanog smeća. Ako tamo i završi, ministar financija sve češće će spominjati MMF. On već sada priznaje da Vlada debelo kasni s najavljenim investicijama, koje bi trebale pokrenuti gospodarstvo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene