Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret sa Nemat Shafik

Linić: Nema aranžmana s MMF-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić danas se sastap sa zamjenicom generalne direktorice Međunarodnog monetarnog fonda Nemat Shafik. Shafik je posjetila Hrvatsku u namjeri upoznavanja s predstavnicima izvršne vlasti, narodne banke, sindikata i poslodavaca.

'U razgovorima smo istakli dosta dobre rezultate za 2012. godinu, kada promatramo proračunsku godinu, prema tome ostvarenje viška prihoda neovisno o gospodarskom padu, nominalne uštede u proračunu u odnosu na 2011., deficita kojeg smo sa preko 5 posto smanjili na tri posto', istaknuo je ministar Linić pojasnivši da to znači da je Vlada u 2012. uspjela kontrolirati javne financije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar Linić iz Washingtona: 'Dodatne mjere štednje bit će manji udar na gospodarstvo, a veći na standard građana' Slika nije dostupna Sabor o izmjenama zakona 'Ako mi kažete da sam bio u pravu, bacam se u trošak i plaćam kavu u kafiću'

>> U Zagreb stiže izaslanstvo MMF-a, zanimaju ih Vladini planovi za 2013.

Razgovaralo se i o očekivanjima za gospodarski rast i ulaganja u ovoj godini. 'Započeli smo razgovore da, s obzirom na vrlo rigidno fiskalno pravilo koje je u recesiji skoro nemoguće realizirati, zajedno s njihovim fiskalnim uredom pokušamo modificirati i da uvažimo petogodišnju recesiju', kazao je ministar.

Na pitanje novinara je li se razgovaralo o potencijalnom aranžmanu s MMF-om, ministar Linić rekao je kako to nije bila tema razgovora. 'Tema bilo kakvog aranžmana s MMF-om nije bila na dnevnom redu i to je ono što ostaje u rukama Vlade da ocijeni, ukoliko ima eventualnih poteškoća u upravljanju javnim dugom, o mogućem aranžmanu. Kako u ovom trenutku nemamo posebnih teškoća u servisiranju dugova, o tome još ne razmišljamo, niti je uopće pokrenuta ta tema, ni s jedne ni s druge strane', rekao je ministar Linić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene