Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Samo galama'

Linić: Gotovo svi u Hrvatskoj su protiv promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska banka za obnovu i razvoj potpisala je ugovor o kreditu od pola milijarde eura za malo i srednje poduzetništvo s Europskom investicijskom bankom.

Potpisivanju je nazočio i ministar financija Slavko Linić, koji je nakon potpisivanja komentirao kritike na račun Zakona o strateškim investicijama. Objasnio je kako se tim zakonom ne rasprodaju javna dobra, već se stranim investitorima olakšava da pokrenuo posao u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O aferi pomoćnik Linić: Ako ne bude postupka, Šegon ostaje! Slika nije dostupna Sporni kredit Maras o Šegonu: Izvrsno, gospodin Linić se uvijek bori za transparentnost

>> 'Ulazak u EU ima veliki marketinški potencijal, moramo smisliti nešto'

Odgovarajući na optužbe oporbe i raznih udruga, Linić je rekao da su u Hrvatskoj gotovo svi protiv promjena. Rekao je da se ne iznose argumenti, već samo galama.

Podsjetio je da su postojali otpori i prema uvođenju predstečajnih nagodbi i fiskalizaciji prometa gotovinom, kojima Vlada želi uvesti red u financijski sustav.

Prvi čovjek Hrvatske banke za obnovu i razvoj Anton Kovačev rekao je da će se dobivenim novcem poticati poduzetništvo s ciljem pokretanja investicijskog ciklusa, očuvanja postojećih radnih mjesta i očuvanja svih gospodarskih subjekata koji imaju šansu opstati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene