Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar iskren

Linić: Kriza u Hrvatskoj je enormna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija potvrdio je da je u pripremi rebalans državnog proračuna, krizu je ocijenio enormnom te je zaključio da 'ako netko ima pravo na žalbu, onda su to hrvatski građani.

Prilikom potpisivanja 50 milijuna eura vrijednog ugovora o zajmu za financiranje izvoza između Hrvatske banke za obnovu i razvoj i Svjetske banke, ministar financija Slavko Linić komentirao je aktualnu situaciju u gospodarstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postoji rješenje Od srpnja 2015. godine manje plaće za 250 tisuća radnika - Osim ako... Slika nije dostupna 'Neuspjele smejrnice' 'Vlada ne razumije lokalne jedinice'

>> Linić: Mijenjaju se trošarine na automobile, 2013. očekujemo rast od 1,7 posto

Osvrćući se na nedavne kritike guvernera HNB-a Borisa Vujčića, rekao je da 'ako netko ima pravo na žalbu, onda su to hrvatski građani'. Priznajući da državne investicije dosad nisu dale rezultata, ponovio je recept za izlazak iz krize, a to su proračunska štednja, racionalnost i rasterećenje gospodarstva. 'Nisam dosad primijetio da se u Hrvatskoj štedilo', rekao je.

Krizu u Hrvatskoj nazvao je 'enormnom', a također je potvrdio da se priprema tehnični rebalans državnog proračuna, odnosno preraspodjela unutar ministarstava jer neka nisu uspjela uštedjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene