Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijeka se izlila iz korita

Lika: Proglašena elementarna nepogoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ličko-senjski župan Milan Jurković objavio je popodne odluku o proglašenju elementarne nepogode uzrokovane poplavom na području naselja Gornjeg i Donjeg Kosinja, Kosinjskog Bakovca, Selišta, Rudinke i Lipova Polja u perušićkoj općini.

Rijeka Lika izlila se iz korita nizvodno od brane Kruščice i poplavila lokalne prometnice te uzrokovala materijalne štete na infrastrukturi, stambenim i gospodarskim objektima. Štete će procijeniti posebno povjerenstvo. Poplavljeno kosinjsko područje prometno je odsječeno već deset dana i jedina veza je čamcima pa je opskrba otežana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog jakih kiša Poplave i odroni uzeli 14 života u Brazilu Slika nije dostupna Isplata za elementarnu nepogodu 'Proizvođačima sa 100 posto štete je premala naknada od 23 posto'

>> Opasnost od poledice u Lici i središnjoj Hrvatskoj

Na tom su području na snazi redovite mjere obrane od poplave, a djelatnici Hrvatskih voda i općinski stožer za obranu od poplava na terenu prate prilike. Stanje otežava obilna kiša koja u Lici pada od jutra pa je dotok rijeka Like i Novčice u akumulacijsko jezero Kruščicu 220 prostornih metara u sekundi. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene