Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruća jesen

'Lijepo i toplo vrijeme s malo oborina i u listopadu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo, pa čak i ekstremno topao, tako govore prognostičari o proteklom mjesecu rujnu. Temperature su bile više za prosječno od jedan do tri stupnja, a ni naredni nas mjeseci neće razočarati. Možda ne baš vruće, ali očekuje nas u najmanju ruku prosječno topla jesen.

I dok se mnogi pribojavaju sezonske depresije, jesen je počela obećavajuće, bez kiše i iznadprosječno toplo. Građani su podijeljeni. Neki bi radije da je malo hladnije vrijeme, a drugi uživaju u suncu. Prognostičari kažu da je ovo drugi najtopliji rujan od davne 1949. Do tri stupnja topliji od prosjeka. 'Što se tiče kiša možda su bili mnogi i nezadovoljni osobito poljoprivrednici, jer je rujan donio manje kiše nego što je to uobičajeno, U južnoj Dalmaciji primjerice, palo je četvrtina od uobičajene količine oborina u rujnu', kazao je meteorolog Milan Sijerković. 'Jesen će, gledajući je kao cjelinu, biti razmjerno lijepa, barem prosječno topla i prosječno kišna. I to je zapravo ono što je i najljepše', dodao je. 
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene