Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnička pogreška

'Liječnik mu je vezao pa odvezao živac. Sin nam ostao invalid'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Vukovara dolazi priča o čovjeku kojem se život iz temelja promijenio nakon rutinske operacije koja je pošla po zlu. Damir Kušnjar, operiran u siječnju, nakon zahvata više nije osjećao lijevu nogu.

Mjesec dana u bolnici su tvrdili da će se greškom podvezani živac oporaviti i da će mu se osjet u nozi vratiti. Ponovno je operiran u Zagrebu. Dok čeka pomak na bolje, pred njim je i pravna bitka.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

>> 29 puta mu ozračili krivi dio tijela

Rutinska operacija proširene vene, Vukovarca Damira Kušnjira prikovala je za krevet. "Mogu mrdati prstima, ali evo ovako tu od tabana ništa ne osjetim", kaže Damir.

Da ne osjeća nogu liječnike u vukovarskoj bolnici upozorio je odmah nakon operacije. "Da bi oni tek sutradan reagirali kad sam rekao da ne osjetim nogu onda su me slali na daljnje pretrage", priča Damir.

Damirovu ocu liječnici su priznali pogrešku. "Greškom je podvezao živac misleći da je krvna žila te je onda shvatio da je to živac pa ga je ubrzo odvezao. Kako ga je brzo odvezao naš sin ostade invalid", kaže Damirov otac Stevo.

Bolnica je pokrenula istragu, a Damira poslala na fizikalnu terapiju. "Zato što su mišljenja neurologa bila da je potrebna fizikalna terapija i da će doći do spontanog oporavka živca", pojasnila je dr. Vesna Bosanac, ravnateljica OB Vukovar.

Živac se nije oporavljao. Za pomoć su se Damirovi roditelji obratili ministru zdravlja pa je prošli mjesec operiran u Zagrebu, ali starom životu nikada se neće moći vratiti. "Prije sam aktivno trčao, vježbao, na to mogu zaboraviti, preplivavao Dunav isto", priča Damir.

Sada kreće u pravnu bitku. "Tužiti ću i doktore i bolnicu. Nije u pitanju samo taj doktor koji je operirao, to se radi o više doktora, oni su zajedno uključeni u sve to, pokušali su prikriti", kaže Damir. Je li netko pokušao prikriti liječničku pogrešku, odlučit će sud. Do tada, Damiru preostaje nada da će ipak uspjeti stati na vlastite noge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene