Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liječnik i mještani prošli kroz minsko polje da spase mladića na kojeg je palo stablo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško ozlijeđenog mladića, na kojega je pri rušenju palo stablo u šumi nedaleko od Novske, spasili su sinoć liječnik, mještani i vatrogasci koji su na mjesto nesreće došli za traktorom jer su morali proći kroz minirano područje, doznaje se danas iz Državnog centra 112.

Županijski centar 112 jučer u 17,10 sati primio poziv dr. Branimira Bukše iz Hitne medicinske pomoći u Novskoj da vatrogasci pomognu u izvlačenju teško ozlijeđenog mladića iz šume u Jazavici, u blizini Novske. Liječnik je već bio na mjestu nesreće, gdje je za traktorom došao zajedno s mještanima kroz uski šumski puteljak i minirano područje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bizarna krađa Ukrali mine iz minskog polja Slika nije dostupna Okolica Zadra Tijekom razminiravanja smrtno stradao pirotehničar

Županijski centar 112 odmah je obavijestio Javnu vatrogasnu postrojbu u Sisku i Policijsku postaju u Novskoj. Mladića su iz šume uspjeli izvući vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Novske.

Mladića, kojemu je ozlijeđena kralježnica, položili su na madrac kako bi mu olakšali prijevoz u novogradišku bolnicu, a Županijski centar 112, na zahtjev dr. Bukše, obavijestio je bolnicu da pripremi kiruršku ekipu za operaciju.

Dr. Bukša izjavio je da im je najprije krivo dojavljeno o nesreći jer im je na broj Doma zdravlja, umjesto na 94 ili 112, javljeno da se na dijete u dvorištu srušilo stablo. 

Tek kad su se vozilom Hitne pomoći približili tome mjestu, na cesti ih je dočekao čovjek i rekao da je pomoć potrebna u šumi, kamo su mogli stići samo pješačeći jedan kilometar, a svuda okolo bili su znakovi da je područje minirano. 

Istaknuo je da su zahvaljujući pametnim mještanima, a zatim i anagažiranjem vatrogasaca uspjeli pomoći mladiću. Pozvao je ljude da uvijek zovu 94 i 112 i liječniku daju točnu informaciju kako bi mogli adekvatno reagirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene