Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmijenjen pravilnik

Liječnici više ne moraju izdavati ispričnice učenicima u slučaju izostanka do 3 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izmjenom pravilnika liječnici će ubuduće izdavati ispričnice učenicima samo u slučaju izostaka duljeg od tri radna dana uzastopno. Izmjene omogućuju roditelju da više puta godišnje samostalno opravda izostanak djeteta s nastave do tri radna dana bez pribavljanja liječničke potvrde.

Liječničke potvrde u svrhu opravdanja izostanka učenika s nastave zbog zdravstvenih razloga, ubuduće će se izdavati samo u slučaju izostaka duljeg od tri uzastupna dana.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Neugodan miris Nije ni plin ni dječji nestašluk? Policija otkrila što se dogodilo u školi koja je hitno evakuirana Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci

Pravilnik o izmjeni Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera koji redefinira uvjete izdavanja liječničkih potvrda, a koji stupa na snagu 19. siječnja, objavljen je u srijedu u Narodnim novinama.

Ovim izmjenama omogućuje se roditelju učenika da više puta godišnje samostalno opravda izostanak djeteta s nastave do tri radna dana bez pribavljanja liječničke potvrde. ''Roditelj može, više puta godišnje, opravdati izostanak svoga djeteta u trajanju do tri radna dana, a za koje nije pravodobno podnesen zahtjev za odobrenjem'', stoji u izmjenama Pravilnika.

Izostanak učenika s nastave moći će se opravdati i drugom odgovarajućom potvrdom (npr. potvrdom specijalističke ordinacije u kojoj je obavljen pregled ili dijagnostička pretraga), uključujući i e-potvrdu o narudžbi za pregled u zdravstvenoj ustanovi.

Objavom izmjene Pravilnika okončane su aktivnosti radne grupe imenovane od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u čijem su radu sudjelovali i predstavnici Hrvatske liječničke komore. Zadatak im je bio upravo izrada prijedloga izmjene Pravilnika o kriterijima za izricanje pedagoških mjera kako bi se liječnici primarne zdravstvene zaštite u značajnoj mjeri oslobodili nepotrebne administrativne obveze ispisivanja ogromnog broja liječničkih ispričnica.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene