455056
455056
455056
455056
455056

Liječnici koncesionari: O pokretanju mobilne aplikacije doznali smo iz medija

  • , 27.10.2016., 13:06
  • Autor:
  • komentara

Nakon što je početkom tjedna objavljena vijest o skoroj aktivaciji mobilne aplikacije za naručivanje pacijenata, iz Hrvatske udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite u četvrtak su zatražili zaustavljanje tog projekta o kojemu se, kažu, nitko s njima nije konzultirao.

 
 
 
 
Mobitelom do recepata i uputnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Mobitelom do recepata i uputnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2

"Tražimo zaustavljanje ovog i sličnih projekata do pronalaženja racionalnih rješenja, a sve u dogovoru sa strukom", poručila je predsjednica udruge Josipa Rodić na konferenciji za novinare.

Konferencija je sazvana nakon što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio u medijima da pokreće mobilnu aplikaciju za naručivanje pacijenata, slanje zamolbe za obnovu kronične terapije i naručivanje doznaka.

Rodić je ustvrdila kako HZZO opet pokreće projekte mimoilazeći strukovne udruge, te poručila da liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti ne pristaju na SMS i e-medicinu.

"Većina problema pacijenata koji dolaze u ordinacije obiteljske medicine psihosomatske je naravi, za što su potrebni površinska psihoterapija i izravan kontakt s liječnikom, istaknula je.

Podsjetila je da liječnici u primarnoj zaštiti nemaju kapaciteta za takve projekte, neophodan im je, kaže, administrator, kojega godinama bezuspješno traže od zdravstvene administracije.

S konferencije za novinare koncesionari su uputili apel HZZO-u da se prije pokretanje projekata, poput eKartona ili mobilne aplikacije, najprije usuglase s liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se