Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompliciran postupak

Liječnici KB Dubrava uspješno izveli mikrokirurški postupak na dječaku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klinička bolnica 'Dubrava' izvijestila je kako je na Klinici za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu uspješno izvršena replantacija palca lijeve šake kod dvanestogodišnjeg dječaka, priopćeno je iz ove bolnice.

U 'KB Dubrava' ističu da su takve ozljede vrlo rijetke u djece, a mirkokirurški postupak je znatno složeniji nego u odraslih.

Takva vrsta operacije može se izvesti samo u dobro opremljenim klinikama s posebno educiranim kirurškim timom, navodi 'KB Dubrava'.

Bolesnik je primljen u Hitnoj kirurškoj službi nakon što je nesretnim slučajem prilikom cijepanja drva zadobio amputacijsku ozljedu sjekirom.

Dječak je istog dana uspješno operiran. Operaciju je bolesnik dobro podnio, prst je vitalan te će se uskoro započeti i s fizikalnom terapijom kako bi funkcija replantiranog palca bila što bolja.

Malog pacijenta operirao je mikrokirurški tim pod vodstvom Srećka Budija.

Centar za mikrokirurgiju i rekonstrukciju šake KB 'Dubrava' svakodnevno prima složene ozljede šake iz cijele Hrvatske te momentalno na Klinici boravi nekoliko bolesnika sa složenim mikrokirurškim rekonstrukcijama na šaci i tijelu, priopćeno je. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene