Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na bolovanju 45.000 Hrvata

Liječnicima BONUSI za manje otvorenih bolovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki dan 45.000 Hrvata je na bolovanju, najčešće zbog komplikacija u trudnoći, ozljeda, psihičkih problema i problema probavnog sustava.

Hrvati su boležljiviji od europskog prosjeka, a novom reformom bolovanje se otvara isključivo na odgovornost obiteljskog liječnika - ne po preporukama specijalista. Za manje otvorenih bolovanja liječnici će dobivati bonuse.

Pročitajte i ovo Ilustracija vozača dostave Stravičan slučaj Dostavljačica pizze odgrizla prst mušteriji: "Pokušao sam se osloboditi, ali..." Bolovanje, Ilustracija - 2 problemi za poslodavce u BiH Susjedi muku muče s bolovanjima, neki su razlozi nevjerojatni: "Muškarac je na bolovanju jer čuva trudnoću..."

>> Na bolovanju ste? Ovako vas mogu kontrolirati!

Hrvatska na godinu troši oko milijardu kuna na bolovanja, a novi zakon bi te troškove trebao umanjiti. 'Bolovanje koje traje dulje od određenog doba, imaju smanjenu visinu naknade nego što je bilo prije. Prije je bilo 75 posto, a sada je smanjeno na 50 posto naknade', rekao je Siniša Varga, ravnatelj HZZO-a.

'Po novijem pravilniku, naše kolege specijalisti ne bi trebali više sugerirati odnosno pisati da je netko radno nesposoban', rekao je Ivan Stanišić, liječnik opće prakse. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene