Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorila dijagnoze

Liječnica ispisivala lažne recepte za psihotike pa ih sama podizala i konzumirala: Kod kuće joj pronašli cijeli arsenal

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Liječnica iz Dubrovnika uhićena je nakon što je pacijentima u zdravstvene kartone upisivala nepostojeće bolesti i ispisivala recepte za psihotropne lijekove koje je kasnije navodno sama konzumirala.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje 28-godišnje liječnice koju se sumnjiči da je, kao zdravstvena djelatnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izdavala recepte za pacijente čije zdravstveno stanje ne indicira pisanje tog lijeka, a radi se o lijeku koji se nalazi na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari, izvijestila je policija.

Liječnica je također u kartone pacijenata upisivala netočne podatke o izdanim lijekovima prilikom pregleda u ordinaciji.

Pročitajte i ovo Prizor nesreće Nakon dva tjedna VIDEO Još jedan sudar aviona: Otkazani letovi, službe utvrđuju ima li ozlijeđenih

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Centar Resnik Tomašević najavio raskid važnog ugovora: "Ovo je strateški najbitnije zemljište na teritoriju grada Zagreba"

Tijekom pretrage njezina stana pronađeno je više recepata na tuđe ime, više iskorištenih šprica, praznih bočica i ampula lijekova te više lijekova koji se nalaze na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari.

Pročitajte i ovo Ilustracija KAZNENA DJELA USKOK u akciji: Uz policajce uhićena i pročelnica iz Vrbovskog

Policija je oduzela sve pronađene stvari, a osumnjičena 28-godišnja zdravstvena djelatnica, uz kaznenu prijavu, jutros je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te je također prekršajno sankcionirana sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene