Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Lički Tuđman" zaustavio riječni tok da bi sagradio kupalište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lički tajkun Joso Mraović kojeg javnost neće zaboraviti nakon afere s američkom košarkašicom Illishom Jarret koja ga je optužila za silovanje, opet pokazuje svoju bahatost miniranjem prirodne ljepote.

Nakon što je javnost ostala šokirana prije dvije godine slučajem silovanja odnosno "rukovanja" s košarkašicom kluba Gospić koja je nakon smiješne presude gospićkog suca uplakana napustila Hrvatsku, Mraović svojim ponašanjem opet pokazuje kako je nedodirljiv te bez ikakvih građevinskih dozvola, sam na svoju ruku, minira i kopa korito rijeke kako bi se u njoj mogao okupati u "svom" bazenu, piše  Večernji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mraović mora ukloniti bespravni objekt uz rijeku Liku Slika nije dostupna Mraoviću kazna do 500.000 kuna

Mraović je ovoga ljeta odlučio sebi i svojoj obitelji pored kuće u selu Bilaj u blizini Gospića sagraditi kupalište te mu problem u tom naumu nije predstavljala niti činjenica da se radi o državnom zemljištu. S obzirom da posluje s građevinskom tvrtkom Bigrom, Ličkom "Tuđmanu" (kako se sam prozvao) nije bio problem dovesti rovokopače te minirati dno i obalu rijeke Like i time potpuno zaustaviti tok rijeke i zauvijek ju uništiti.

Cijela Lika zgrožena je Mraovićevim ponašanjem i pitaju se do kada će mu biti dozvoljeno činiti što ga je volja, a da pri tom ne snosi posljedice kao i u slučaju silovanja košarkašice. O ovom slučaju navodno je obavještena Sportsko-ribolovna udruga Lika dok su na mjesto događaja došli i predstavnici ličke ispostave Hrvatskih voda.

Sportsko-ribolovna udruga potvrdila je da je Mraović minama i bagerima u toj mjeri produbio korito rijeke da nema nikakve šanse da rijeka nastavi protjecati nizvodno te dodali kako je ugrožen bogati riblji fond i prirodna ravnoteža rijeke Like.

Hrvatske vode također su zaključile da je rijeka nepovratno uzurpirana te dodali da Mraović bez dokumenata nije smio ništa raditi, a najmanje ovakvu neprocjenjivu štetu na području koje je u državnom vlasništvu kojim gospodare Hrvatske vode. Oni su se obratili i Državnoj vodopravnoj inspekciji Ministarstva šumarstva od koje traže hitnu intervenciju kako šteta ne bi dosegla gore razmjere.

Dok "nedodirljivi" Joso Mraović čeka ponovljeno suđenje na riječkom Županijskom sudu zbog silovanja obećavajuće mlade košarkašice uhvatio se uništavanja prirodnih ljepota Hrvatske i nitko ga u tome te sprečava. Zašto je to tako pitaju se mnogi Ličani u nadi da će ga netko zaustaviti u kršenju zakona za koje još uvijek nije odgovarao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene