Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvala ih policija

Ležanjem na Rivi prosvjedovali protiv haške presude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polusatnim nepomičnim ležanjem na leđima na splitskoj Rivi dvije su osobe, koje se predstavljaju kao hrvatski branitelji i sudionici Domovinskog rata, i danas, drugi petak zaredom, prosvjedovale protiv haaške presude hrvatskim generalima, a najavile su da će na istome mjestu biti i sljedeći petak.

Dvojica su prosvjednika rekla da svoje nezadovoljstvo izražavaju ležeći na Rivi jer se protive negativnoj haaškoj kvalifikaciji Oluje kao 'združenoga zločinačkog pothvata'. 'Ako se nemaš pravo braniti, kao što je to Hrvatska činila u Domovinskom ratu, postavlja se pitanje kako ćeš steći slobodu', rekla su danas dvojica prosvjednika.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

>> Bebić primio branitelje koji štrajkaju glađu zbog haških presuda

'Ležanjem na Rivi izražavamo nezadovoljstvo politikom Hrvatske prema Europskoj uniji, ali i Europske unije prema Hrvatskoj', dodali su. Tijekom polusatnoga nepomičnog ležanja u blizini dvojice bila su dva policajca, a prosvjednici su potvrdili da su prosvjed prijavili policiji. Jedan od prosvjednika ponovio je da je tijekom rata bio pripadnik 4. gardijske brigade, a drugi pripadnik HOS-ove 9. bojne 'Rafael vitez Boban'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene