Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plakati u Srbiji

Interes Srba za Jadran je pao od kad su ukinute vize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve važnije srpske prometnice preplavljene su jumbo plakatima Hrvatske turističke zajednice koje mame turiste na Jadran nostalgičnom porukom.

'Letujte tamo gde su letovali vaši roditelji', stoji na plakatima na kojem još piše kako srpski turisti svoje ljetovanje na Jadranu mogu platiti na rate, sve do prosinca. Očito je da se ministar turizma Damir Bajs bori za svakog gosta, pri čemu je nemali novac i trud uložio na privlačenje gostiju iz Srbije.

Pročitajte i ovo Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..." Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug"

'Istina je da mi imamo kampanju prema Srbiji, ali ovi prepravljeni plakati nisu naše djelo već je jedne privatne turističke agencije iz Srbije', rekao je Bajs i istakao kako je njemu zbog toga drago. 'Pokušali su pogoditi bilo tržišta, mi to sufinanciramo, ali ideja, način i provedba je njihova', dodaje Bajs.

Hrvatska nije među pet najpoželjnijih destinacija

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Radisav Stanković rekao je za Dnevnik.hr da Hrvatska građanima Srbije nije među pet najpoželjnijih destinacija u kojoj bi proveli odmor.

'Prije ukidanja viza više je građana bilo zainteresirano za odlazak u Hrvatsku, što individualno što preko agencije. Interes za Jadran pao je od kada su ukinute vize. Najveći broj srpskih turista zainteresiran je za Grčku, pa za Španjolsku, Tursku i Italiju', rekao je Stanković.

Dodao je kako na Jadran najviše odlaze ljudi koji su otprije vezani za ta mjesta, bilo da imaju vikendice, obitelj ili stare prijatelje.

'Očekujem da će se potpunom stabilizacijom odnosa i poboljšanjem povezanosti porasti interes građana Srbije za Jadranom. Naši građani posebno su zainteresirani za Istru, a nadam se da će porasti interes i za Dalmaciju', dodao je Stanković.

Iz hrvatskog Ministarstva turizma poručuju kako broj srpskih turista u zadnjih pet godina kontinuirano raste. 'Bilježimo jedino blagi pad u šestom mjesecu, ali to valja pripisati lošem vremenu, poplavama, prekidu zračnog prometa i svjetskom nogometnom prvenstvu', poručuju iz ministarstva i ističu kako je u prva tri srpanjska vikenda na graničnim prijelazima ove godine zabilježeno 9000 više srpskih građana nego u istom razdoblju prošle godine. 'Bitno je napomenuti da nisu svi turisti, no velik broj njih sigurno jest', napominju.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene