Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaobalne vode

FOTO Borba s vodom: Letovanić ponovno poplavljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani pokupskog Letovanića ponovno nakon sedam mjeseci vode borbu s vodom, jer su sinoć zaobalne vode koje dolaze iz zapuštenog obližnjeg ribnjaka poplavlile stari neobnovljeni nasip, a potom noćas i zečje nasipe koji su mještani počeli dizati.

Zbog preplavljene Škofaćeve ulice nije moguć pristup u dvadesetak obiteljskih kuća, a pedesetak vikendica uz Kupu je opet pod vodom. Zaobalne vode do Letovanića dolaze iz zapuštenog ibnjaka, koji se vodom puni iz Kupe kanalom Obed.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Poplavljena Ulica Domovinskog rata u Splitu - 6 Cestu prekrila voda FOTO Pogledajte potop u Splitu, prometnice pod vodom

Iako je vodostaj Kupe počeo opadati, zaobalne su vode još uvijek u porastu. Vatrogasci DVD-a Letovanić i drugih društava općine Lekenik spremni su, ako zatreba, zečjim nasipima braniti kuću po kuću. U nekim su domaćinstvima mještani već evakuirali stoku.

Poplava u blizini Letovanića, sela pokraj Kupe

"Za Letovanić je zapušteni ribnjak stalna opasnost. Već smo predlagali da ga se preda nekome u zakup, te da se na kanalu Obed izgradi ustava, međutim ništa nije učinjeno. Zbog toga nam ribnjak ostaje stalna opasnost", rekao je načelnik Lekenika Ivica Perović.

Mještani kažu da za zečje nasipe nisu imali dovoljno pijeska pa su zbog toga i oni preplavljeni. U prepumpavanju zaobalnih voda u Kupu angažirane su tri snažne crpke Vodoprivrede iz Osijeka kapaciteta po 300 litara u sekundi, te više traktorskih crpki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene