Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pišite vladi-ostavka'

'Vlast je pretvorila radnike u robove, umirovljenike u sirotinju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski laburisti-Stranka rada u 47 hrvatskih gradova pokrenuli akciju prikupljanja potpisa građana pod nazivom 'Pišite vladi-ostavka' kojoj je cilj da od vlade zatraže ostavku.

Ova vlast radnike je pretvorila u robove, umirovljenike u sirotinju, nezaposlene je učinila očajnima, a sve nas odvela u dužničko ropstvo, poručio je sa štanda te stranke na središnjem zagrebačkom gradskom trgu predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar. Hrvatska više nema vremena čekati i želimo vladi političkom porukom staviti jasno do znanja da je vrijeme da ode - i to odmah, rekao je Lesar.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

Razloge za pokretanje te akcije vidi u, kako je kazao, 320 tisuća nezaposlenih, 90 tisuća radnika koji rade a ne primaju plaću, 75 tisuća onih za koje se ne plaća mirovinski i zdravstveni doprinos, 100 tisuća poduzetnika kojima su blokirani žiroračuni jer potražuju 35 milijardi kuna neplaćenih računa.

>> Lesar: Hrvati moraju svoja prava tražiti na ulici

Akcijom će pokušati spriječiti rasprodaju šuma, voda, autocesta i komunalne infrastrukture čija je privatizacija najavljena, rekao je Lesar. 'Ova akcija nema formalno-pravni učinak, ona je političko-građanska', poručio je. Akcija 'Pišite vladi-ostavka' traje do 15. veljače, no ako u dijelovima Hrvatske bude loše vrijeme, produžit će se.

Prva objava o prikupljenom broju potpisa najavljena je za subotu, zatim svaka tri dana, a za 18. veljače će, ako akcija ne bude produživana, potpisi biti poslani vladi. Poptredsjednik stranke Zvonimir Međeral rekao je kako su od oporbe očekivali da će biti jača, no kako je dodao 'oni nemaju vremena za građane i bave se sami sobom dok građani čekaju nove izbore'. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene