Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed branitelja prije koncerta

'Lepa Brena i njena garda, sramota moga grada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije koncerta Lepe brene pred zagrebačkom Arenom se okupilo oko stotinu pripadnika braniteljskih udruga. Napravili su krug oko Arene i palili svijeće.

Nakon toga su ostali pred Arenom i dočekivali posjetitelje koncerta srpske pjevačice koja je napunila najveću dvoranu u Hrvatskoj. Neki od prosvjednika su imali vojne uniforme ali nitko nije imao ustaško znakovlje. Branitelji su prosvjedovali zato jer se Lepa Brena 1993. u Brčkom slikala odjevena u vojnu odoru vojske Republike Srpske. Ona tvrdi da je tu odoru obukla samo kako bi svog oca izvukla iz rodnog Brčkog. Cijeli skup je dobro osiguravala policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvadesetak udruga Počeo prosvjed branitelja protiv koncerta Lepe Brene Slika nije dostupna Potpisuju peticiju Branitelji pozivaju na bojkot koncerta Lepe Brene

Po riječima Marije Goatti-Matijević, iz Ureda načelnika PU zagrebačke, skup osigurava policija i do početka koncerta u 21 sat policija nije imala ni jednu intervenciju, a nije bilo niti narušavanja javnog reda i mira.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene