Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć zaposlenika fakulteta

Lektori: Pritisak štrajkom solidarnosti je riješio probleme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lektori i viši lektori Filozofskog fakulteta, koji su do jučer štrajkali, priopćili su danas da su tek uz pomoć većeg dijela zaposlenika Filozofskog fakulteta i pritiska s najavljenim štrajkom solidarnosti došli do rješenja svojih dugogodišnjih problema.

Lektori navode da ugovor koji su jučer potpisali s ministrom znanosti obrazovanja i športa Radovanom Fuchsom i dekanom Filozofskog fakulteta Damirom Borasom gotovo u potpunosti ispunjava sve njihove zahtjeve.

Stoga su odlučili prekinuti štrajk i odustati od štrajka solidarnosti svih zaposlenika na Filozofskom fakultetu, priopćio je štrajkaški odbor putem podružnice Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Provjereno: Seksualno uznemiravanje - 1 Donosi Provjereno Potresne ispovijesti o seksualnom uznemiravanju: ''Glupačo, nemaš pojma. Sve si postigla zato šta spavaš sa svima sa svoje klinike''

>> Potpora lektorima: 9. svibnja počinje štrajk na Filozofskom

Lektori su štrajkali od 29. ožujka jer je, upozoravali su, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa prekršilo sporazum o povećanju plaća lektora i viših lektora potpisan lani, 11. veljače. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene