Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U iduća dva tjedna

Leko: Sabor se ne smije pretvoriti u pozornicu za kampanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon tri tjedna stanke zbog lokalnih izbora zastupnici su se ponovno vratili na posao. U zaostatku su s 30 zakona, a još 40 novih prijedloga stiglo im je na klupe u međuvremenu. Većina današnjeg dana protekla je u znaku lokalnih izbora.

Svježe su još emocije nakon prvog kruga lokalnih izbora. Prije izbora ni Tomislav Karamarko, kao ni Željko Kerum nisu bili redoviti u Saboru. Danas su stigli među prvima. 'Ovo je moje radno mjesto, ja tu dolazim, bile su to izvanredne prilike koje su nas malo izbacile - izbori', kazao je Karamarko.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Žastok obračun HDZ-ovac optužio zastupnicu da je rekla kako Hrvatsku treba razoriti kao Kartagu, ona tvrdi "To nije kazneno djelo, već je čin pravog domoljublja" Slika nije dostupna Zastupnici pod povećalom Doznajte što je tko (ne)radio u Saboru u prvih 6 mjeseci ove godine

Čestitke svim sudionicima izbora stigle su i od predsjednika Sabora ali i upozorenje. Sabornica se u iduća dva tjedna ne smije pretvoriti u pozornicu za Kampanju. 'U plenarnim raspravama i u Saboru zaboravite na lokalne teme i partikularne interese, ovdje se ne vodi kampanja za drugi krug', kazao je Josip Leko.

>>
HDZ: 'Da su napadnuti gay aktivisti, svi bi bili na nogama i zgražali se'

No, teško je očekivati da će svi poštivati predsjednikov apel jer sa saborskih hodnika danas već stiže kritika na račun vlasti. 'Ne otvaraju nadu, oni su ugušili i posljednjeg mohikanca koji želi investirati u Hrvatsku', kazao je Karamarko.

U saboru sjede i dobitnici i gubitnici izbora. 'Ne mogu ja istupati drugačije nego što istupam. Ne znam hoće lito biti simpatično. Evo, nisu me građani prepoznali za župana Brodsko – posavske županije, dakle nastupi su ponekad uzaludni', kazao je zastupnik Boro Grubišić.

I dok je većina u Saboru iskazivala zadovoljstvo izbornim rezultatom. Zastupnik HDZ-a Josip Đakić mnoge je iznenadio novom bojom kose. 'To je tako dozvolio sam si mali eksperiment', kazao je Đakić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene