Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O važnim pitanjima

Leko odgovorio Kolindi - Njezine izjave nazvao paušalnima i nepreciznima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko reagirao je na današnju izjavu predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović.

Kolinda Grabar Kitarović je danas dala izjavu u kojoj je ocijenila da se na hrvatske vojnike gleda 'ili kao teret  za proračun kroz sredstva koja se izdvajaju za obranu ili kao na topovsko meso za one koji su izabrali otići u misije u Afganistanu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Govori šefova države 'Sloboda je najveće blago i nikome ne trebamo dokazivati koliko je 'Oluja' opravdana' Slika nije dostupna Zaiskrilo na važnoj relaciji Grabar Kitarović poručila Josipu Leki da joj 'nije dužan držati lekcije'

'Izjave o tako važnim stvarima kao što je odgovornost za slanje hrvatskih vojnika u mirovne misije i izdvajanje proračunskog novca za obranu Republike Hrvatske ne bi trebale biti tako paušalne i neprecizne. Hrvatski sabor u skladu sa svojim ustavnim ovlastima, društvenom odgovornošću i međunarodnim obvezama vrlo odgovorno odlučuje o osiguravanju proračunskih sredstava za obranu kao i o odobravanju odlaska hrvatskih vojnika u međunarodne mirovne misije', upozorava predsjednik Sabora Josip Leko.

Grabar Kitarović proziva Josipovića: Samo 'dijeli odličja i promaknuća'

Podsjećamo, HDZ-ova predsjednička kandidatkinja istaknula je danas, na svečanosti osnivanja Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Grada Zagreba, kako Hrvatskoj treba vrhovni zapovjednik, odnosno zapovjednica, koja će voditi brigu da su hrvatske Oružane snage 'u skladu s našim mogućnostima, ali isto tako i da su uvijek spremne i sposobne obraniti suverenitet dostojanstvo i slobodu Hrvatske'.

Budimo ponosni na naše Oružane snage i ponašajmo se tako prema njima, poručila je Grabar Kitarović.

Osvrnula se i na zamjerke da nije bila posljednjih godina puno u Hrvatskoj, naglasivši kako nije pitanje - biti u Hrvatskoj, nego biti s Hrvatskom i za Hrvatsku.

'Neki žive ovdje, ali kroz zatamnjene prozore svojih limuzina ne vide što se oko njih događa i to im treba pokazati', rekla je Grabar Kitarović koja je posljednjih godina bila pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene