Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upisao se u knjigu žalosti

Leko o smrti Margaret Thatcher: Pamtit ćemo je po podršci Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upisujući se u knjigu žalosti povodom smrti nekadašnje britanske premijerke Margaret Thatcher, predsjednik Sabora Josip Leko napisao je kako će 'željezna lady', između ostalog, biti upamćena po podršci Hrvatskoj.

Film 'Željezna lady' o Margaret Thatcher pogledajte na Oyo.hr! Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko upisao se danas u britanskom veleposlanstvu u knjigu žalosti povodom smrti barunice Margaret Thatcher i istaknuo kako će se ona u Hrvatskoj pamtiti po podršci koju joj je pružala u danima pravedne borbe za slobodu i neovisnost, priopćeno je iz Sabora.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

>> Slučaj Thatcher: Mogu li ljudi izdržati s četiri sata sna?

"Gospođu Margaret Thatcher pamtit ćemo kao karizmatičnu osobu koja je obilježila i svojim djelovanjem značajno promijenila vlastitu epohu. Bila je političarka čije su riječi svi svjetski čimbenici uvijek pozorno slušali, čak iako se nisu uvijek sasvim slagali s njom u mišljenju", napisao je Leko.

"Mi u Hrvatskoj pamtit ćemo je po podršci koju nam je pružala u danima naše pravedne borbe za slobodu i neovisnost. Zahvalni smo što je svojim utjecajem u međunarodnim političkim krugovima pomogla hrvatskom narodu u obrani od agresije i da ostvari svoje suvereno pravo na život u slobodi i demokraciji", naglasio je Leko izrazivši sućut britanskim građanima.

Bivša britanska premijerka Margaret Thatcher preminula je u ponedjeljak u 88. godini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene