Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski interesi

Leko: Hrvatska podržava jugoistok Europe u NATO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iduća koja dobiva pozivnicu u članstvo u NATO-u je Crna Gora.

Hrvatska podržava sve zemlje jugoistočne Europe u približavanju NATO-u, rekao je u četvrtak predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko na sastanku s glavnim tajnikom NATO saveza Jensom Stoltenbergom.

Pročitajte i ovo Viktor Orban Mađarska neće sudjelovati Orban se obrušio na EU: "U Bruxellesu se priprema ulazak u rat!" Jens Stoltenberg Stabilnost ili kaos Upozorenje iz vrha NATO-a, šalju još vojnika? "Na Balkanu maligni pokušaji da se posije razdor"

"To je u hrvatskom interesu, prvenstveno kada je riječ o Bosni i Hercegovini", kazao je Leko. "Hrvatska im je u tome spremna pružiti potrebnu pomoć", naglasio je.

Tijekom susreta, Stoltenberg je potvrdio da je Hrvatska vjerodostojan član Saveza koji sudjeluje ne samo u zajedničkoj obrani već i u mirovnim misijama, prije svega u Afganistanu i na Kosovu, priopćeno je iz Sabora.

'NATO jako cijeni doprinos Hrvatske Savezu'

Stoltenberg je iznio i svoje predviđanje da će Crna Gora na sljedećem samitu u prosincu dobiti pozivnicu za članstvo te je ukratko izvijestio i o statusu drugih članica zemalja jugoistočne Europe u vezi s približavanjem Sjevernoatlantskom savezu.

Glavni tajnik NATO-a prethodno se sastao s premijerom Zoranom Milanovićem, a popodne putuje u Dubrovnik na Croatia Forum. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene