Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan nadzor

Legendarna Multanova odlazi u prošlost, dolazi opasna Fama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosinac je mjesec blagdana, domjenaka, obiteljskih slavlja vrijeme kada mnogi potegnu koju čašicu više.

Zbog crne statistike u prometu policija za ove blagdane uvodi pojačane ophodnje i nove uređaje za snimanje prekršitelja u prometu. Legendarna Multanova odlazi u povijest, a nasljednica joj je još 'opasnija' i preciznija Fama. Kako bi slavlja protekla bez jurnjave na cestama i pucnjave na ulicama za ovaj Božić i Novu Godinu mnogi će policajci raditi prekovremeno. Policija je spremna za blagdane. Tko stisne gas, imat će snimljenu uspomenu svoga prekršaja. Famozna 'Fama' nasljednica je legendarne 'Multanove' ali puno efikasnija, jer umjesto fotografije, snima videozapis.

Pročitajte i ovo Pojačane porezne inspekcije - 4 Otkriveno i koliko je dosad bilo kazni Poreznici u nadzoru na Jadranu: "Neizdavanje računa se ne oprašta, to je kao prolazak na crveno svjetlo na semaforu" Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 2 hitno očitovanje Supruga kanadskog turista tvrdi da je preminuo bez razloga: Iz bolnice kažu - propusta nema

Ne promiču joj prometni prekršaji

Snimka je iznimne kvalitete. Uz oznake automobila jasno je vidljiv i vozač. 'Te snimke se izrađuju i šalju na sud. Nema više 'nisam ja tada vozio'', rekao je Ivica Ležajić, prometni policajac. 'Fami neće promaknuti ni drugi prometni prekršaji, snimit će vas i ako telefonirate tijekom vožnje, a kazna je za to 500 kuna. Fama snima i tijekom vožnje, prođete li na 'crvenom' ili nepropisno pretječete. U blagdanskom prosincu radit će i prekovremeno. 'Vozači bi trebali obratiti pažnju na znakove, da paze na propise i da tijekom blagdana ako konzumiraju alkohol, ne voze, jer podsjećam limit je 0,5', rekao je Tomislav Pandžo, pomoćnik načelnika za prometnu sigurnost.Ograničenja na cesti, ali i na gradskim ulicama. Petarde su prošlog blagdana u Hrvatskoj ozlijedile 30 osoba, najviše djece.

Pojačane ophodnje

Prodaja i uporaba pirotehnike stoga je dopuštena samo dva tjedna prije Nove godine. Tko zapali petardu ranije ostat će bez prosječne mjesečne plaće. 'Treba imati na umu da se nesreće ne događaju nekom drugom, i pozivam sve građane na odgovorno ponašanje u trenucima slavlja', rekao je Ivo Ivkić, voditelj Odsjeka za javni red. Prekršitelji zakona ove zime neće ostati nezamijećeni. Policija sprema pojačane ophodnje. No cilj joj, kaže, nije spriječiti slavlja, već ih učiniti ugodnijim i sigurnijim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene