Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A Još ništa

Legenda o Pelješkom mostu: Redali se rokovi i najave gradnje...

Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Legenda o Pelješkom mostu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Na gradilištu Pelješkog mosta još nema ni bagera ni lopata iako se najavljivalo da će radovi početi na jesen. Sada se već govori kao je izgledniji početak iduće godine. Izvođača će, tvrde u Hrvatskim cestama, brzo odabrati. Brojni građani juga Hrvatske nestrpljivi su, a i nepovjerljivi - jer Pelješki most u prostorni plan županije ušao je prije 17 godina.

Pelješki most na krajnjem jugu je kao neka vrsta legende o kojoj se stalno priča, ali s velikom nevjericom. Od početka ove godine redali su se rokovi i najave gradnje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pelješki most poprima konture Ovo sve više nalikuje na most: Korona usporila gradnju, no Kinezi sada rade punom parom Plan izgradnje Pelješkog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dok Kinezi grade punom parom Gradnja pristupnih cesta za Pelješki most mogla bi početi za 30 dana, no građani nisu sigurni hoće li biti gotove na vrijeme: "A pitaj Plenkovića, što mene pitaš"

U lipnju je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture uvjeravao kako će gradnja mosta krenuti na jesen, u listopadu i studenom ukoliko ne bude žalbi, a iz Hrvatskih cesta uvjeravali su kako će izvođač znati do kraja prošlog mjeseca, no postupak još nije gotov.

Prema posljednjim izjavama rokovi su se pomaknuli za iduću godinu.

''Početkom godine možemo očekivati ukoliko ne bi bilo žalbi i nešto i prije gradnju Pelješkog mosta'', rekao je ministar Butković prije nekoliko dana.

Tri su ponude u igri za izvođača radova - Austrijanci, Turci u suradnji s Talijanima i Kinezi, koji su najjeftiniji. Proces odabira napokon je pri kraju.

''Sama odluka bit će donesena u vrlo skorom period. Koncept je završen, koncept odluke je napravljen i pregledavaju se završni parametri'', pojasnila je Tamara Pajić iz Hrvatskih cesta.

Europski novac je osiguran, no susjedna Bosna i Hercegovina se zbog projekta žalila Komisiji, a oni su tražili očitovanje resornog ministarstva.

''Predsjednik Vlade je uputio i gospodinu Junckeru i povjerenici cjelovito obrazloženje shodno navodima koji su stigli iz BIH i mislim da tu praktički nemamo nikakvih otvorenih pitanja'', rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Ministar Butković nije bio dostupan za izjavu, ali iz ureda poručuju projekt Pelješkog mosta ne može biti zaustavljen. 357 milijuna europskih eura čeka, a most mora biti gotov do 2023. godine.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene