Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Redovite mjere obrane

Ledolomci razbijaju led na Dravi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske vode angažirale su dva ledolomca koji će od danas krenuti u razbijanje leda na rijeci Dravi, izvijestio je osječki Vodno-gospodarski odjel (VGO) Hrvatskih voda.

Na Dravi u Osječko-baranjskoj županiji jučer su proglašene redovite mjere obrane od leda. Postotak leda kreće se od 40 do 90 posto, a mjestimice je stvoren ledostaj.

Na pojedinim mjestima došlo je do stvaranja ledostaja, pa su stoga angažirani ledolomci, kako se ne bi pojavile ledene barijere, posebice kod mostova ili na užim profilima toka Drave, rekao je direktor osječkoga Vodno-gospodarskog odjela Zoran Đuroković na konferenciji za novinare. Smatramo da nema bojazni od incidentnih situacija, ali potrebno je pravodobno provoditi mjere obrane od leda, rekao je Đuroković dodavši kako na Dunavu za sada nema leda, ali se nastavkom niskih temperatura može pojaviti i na toj rijeci.

Budući da se niske temperature najavljuju i idućih dana, ledolomci će nastaviti s radom svakog dana. Ako se pogorša situacija na Dunavu, imamo međunarodni sporazum s Mađarskom o zajedničkim mjerama obrane od leda na Dunavu, pa će, ako bude potrebno, mađarski ledolomci uploviti na područje Hrvatske, kazao je Đuroković. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isplovili iz Vukovara Dva mađarska ledolomca razbijaju led na Dunavu Slika nije dostupna Probijaju se prema Osijeku Na Dravi angažiran i četvrti ledolomac

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene