Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A što je radila ravnateljica?

Lažni prosvjetni inspektor godinama vukao za nos sve u osnovnoj školi u Strožancu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za lažne policajce, bankare ili inkasatore već smo čuli u crnoj kronici, no sada se u osnovnoj školi u Strožancu pojavio i lažni prosvjetni inspektor.

Sada pravi inspektori utvrđuju što je njihov lažni kolega pokušavao postići. Uredno je obavljao razgovore s učiteljima i pregledavao dokumentaciju i to godinama, a da nitko nije ništa posumnjao.

Pročitajte i ovo Učenici isperd škole Vladislav Ribnikar Prijete im visoke kazne Potvrđena optužnica protiv roditelja ubojice iz Beograda, evo kolika im kazna prijeti Srpska policija, ilustracija Što se to događa? Šokantni napad u susjedstvu! Učenik osmog razreda nožem ranio kolegu u dvorištu škole

U osnovnu školu Strožanac kod Splita stigla je prosvjetna inspekcija, a provjeravaju je li točno da školu već duže vrijeme pohodi lažni inspektor. Kako tvrde u Sindikatu učitelja, muškarac u 40-tim godinama dolazio je u školu više puta, obavljao razgovore s učiteljicama, detaljno pregledavao dokumentaciju, no nedavnom provjerom je izgleda utvrđeno da njega uopće nema na popisu osoba iz prosvjetne inspekcije.

Je li istinu o spornom inspektoru znala ravnateljica?

Potražili smo ravnateljicu škole u Strožancu, ali ona je bila zauzeta. U nadzor u školu joj je upravo stigla prava Prosvjetna inspekcija. Inspektore je ovoga puta poslalo Ministarstvo obrazovanja. Pomoćnik Ministra Karin koji nam je potvrdio da istražuju cijeli slučaj lažnog inspektora. Ravnateljica se ni kasnije nije javila na telefon. Ako se muškarac stvarno lažno predstavljao, nije li ravnateljica morala biti sigurna i provjeriti njegov identitet i osnovanost posjeta školi?

Više pogledajte u prilogu Sofije Preljvukić.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene