Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevaranti 'haraju' Podravinom

Lažni inkasatori i lažne medicinske sestre varaju starice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lažni inkasatori Hrvatske elektroprivrede 'haraju' Podravinom. Posljednja dva tjedna uspjeli su opljačkati nekoliko starijih, usamljenih osoba u Pitomači, Virovitici i Slatini, predstavljajući se kao djelatnici za naplatu električne energije. Na prijevaru su utržili nekoliko tisuća kuna, a starce ostavili bez, ionako, malih mirovina.

Srdačan posjet lažnog djelatnika HEP-a , 87-godišnju Anu Tomljanović stajao je 350 kuna. Uljudan mlađi muškarac s rokovnikom u ruci 'očitao' je stanje brojila te baki naplatio nepostojeću razliku.  'Kaže, evo potpišite tu, ja sam iz HEP-a, struja je poskupjela, morate platiti. Donesem mu 500 kuna i on uzme 350. Razliku mi je vratio', ispričala je Ana Tomljanović, prevarena umirovljenica.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

Baka se pobojala da će joj zbog neplaćenog duga isključiti struju te je prevarantu dala zadnju ušteđevinu. 'To mora biti neki domaći čovjek koji zna da sam ja tu najveća sirotinja', kaže Ana. Za naplaćenu razliku baki ispisao i račun, uljudno je pozdravio i nestao glavom bez obzira. Kada je 'došla k sebi' i zbrojila račune za struju, umirovljenica je shvatila da nikakav dug prema HEP-u ne postoji. 'Pozivam sve građane kojima dođe na vrata takav djelatnik, da prvo kontaktiraju HEP i provjere radi li se stvarno o njihovom inkasatoru', kaže Josip Štajdohar iz PU virovitičko-podravske.

Na mirovine usamljenih starica oko su bacile i lažne medicinske sestre, prodavši jednoj virovitičkoj umirovljenici tlakomjer za tri tisuće kuna, deset puta više od stvarne vrijednosti. Osamljeni umirovljenici prevarantima su lak plijen, pa policija poziva na oprez. Bolje je, kažu, i dvaput provjeriti plaćene račune, nego ostati bez ,ionako 'mršave', mirovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene