Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite oprezna

Lažni Elektrin inkasator 'hara' zadarskim područjem, ne dajte se prevariti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lažni inkasator Elektre u dva su dana na zadarskom području prevarili troje starijih građana, a posljednja žrtva je 91-godišnja starica iz Zatona kojoj je nepoznati prevarant iz ruke istrgnuo novac.

Nepoznati muškarac došao je u utorak poslijepodne u kuću starice, lažno se predstavio kao radnik Elektre te zatražio da mu plati račun za struju. Žena je uzela novčanik i izvadila novac kako bi prebrojala iznos za platiti, no lopov joj je sav novac, par tisuća kuna, istrgnuo iz ruke i pobjegao.

Dan ranije žrtve nepoznatog lažnog inkasatora bile su 85-godišnjakinja u Bibinjama od koje je prevarant uzeo nekoliko tisuća kuna te 78-godišnjak u Novigradu koji je nepoznatom muškarcu isplatio par tisuća kuna za struju do kraja godine. Neznanac se potom udaljio, bez da je ostavio račun.

Nije poznato je li riječ o jednom ili više prevaranata koji na zadarskom području pronalaze žrtve, uglavnom starije osobe.

Ti slučajevi natjerali su policiju da na svojim internetskim stranicama objavi upozorenje u kojemu podsjećaju da se prevaranti najčešće lažno predstavljaju kao policajci, raznorazni stručnjaci u medicini, alternativnoj medicini, pravu, ekonomiji i slično, zatim ovlašteni akviziteri, inspektori raznih službi, dostavljači pošiljaka, inkasatori, trgovci ili vlasnici nekretnina ili pokretnina te pripadnici vjerskih zajednica. (Hina)

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Ilustracija Ostala bez ušteđevine Desetke tisuća eura žena je predala lažnoj bankarici koja joj je došla na vrata

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene