Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Konzumacija može biti smrtonosna

Lažna roba: Falsificira se sve - od lijekova do alkoholnih pića!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska i domaća industrija na godinu gube stotine milijuna eura zbog falsificiranih proizvoda i povreda autorskih prava. Falsificira se sve -od lijekova do žestokih alkoholnih pića, a konzumacija takvih proizvoda može biti i smrtonosna.

Lažna roba je svuda - kava, cigarete, igračke, ali trenutno najopasaniji oblik krađe intelektualnog vlasništva je lažiranje lijekova. Proizvode se najviše u Kini. Jedna od najvećih svjetskih farmaceutskih tvrtki poručuje da se najčešće kopira njihova Viagra te da su jeftini lažnjaci jako opasni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

'Trenutno smo u Hrvatskoj primijetili online ljekarne koje nude sumnjivu Viagru. To može biti vrlo opasno i uzrokovati ozbiljne probleme za sigurnost pacijenata', kazao je Yasar Yaman.

U Hrvatskoj policijski USKOK upozorava na slučajeve lažiranja žestokih alkoholnih pića. No domaći preprodavači ipak su fokusirani na druge lažne proizvode. 'Prema našim dosadašnjim podatcima to su uglavnom odjeća, obuća modni dodatci kao što su sunčane naočale, torbe i slično', kazala je Kristina Posavec iz USKOK-a.

>>
Pogledajte čitav niz nevjerojatnih kineskih lažnjaka!

Interpol ulaže velike napore u borbu protiv krađe svih oblika intelektulnog vlasništva. Bilo da se radi o lažnim proizvodima ili neovlaštenom skidanju glazbe i filmova. 'Tražimo od zemalja da poduzimaju akcije da povećaju broj intervencija i da razmjenjuju informacije sa Interpolom', kazao je Simone Di Meo iz Interpola.

Predstavnici domaće glazbene industrije i distributeri filmova upozorili su da njihove grane trpe veliku štetu zbog ilegalnog skidanja njihovog sadržaja sa interneta. Od institucija su zatražili jaču zaštitu svojih autorskih prava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene