Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Latin pozdravio odluku o primjeni ZERP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član upravnog odbora Ceha ribara Bujštine Danilo Latin pozdravio je najavljeno donošenje odluke o primjeni ZERP-a i uvođenje nediskriminirajućeg prava hrvatskih ribara koji će u ZERP moći ulaziti bez putovnica i carinskog nadzora.

'Izražavam zadovoljstvo najavom koja je za nas ribare velik iskorak jer smatram kako je bilo krajnje vrijeme da se hrvatskim ribarima omogući nesmetan prilaz području ZERP-a', izjavio je Latin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ceh ribara od Vlade traži naknadu za odustanak od ZERP-a Slika nije dostupna Sabor odgodio primjenu ZERP-a!

Dodao je kako će se time hrvatskim ribarima napokon omogućiti legalan lov na tom području jer se do sada, kako je rekao, 'svaki njihov izlazak smatrao nelegalnim', a prema ribarima su, drži, primjenjivane represivne mjere.

Prema njegovim riječima sve stranke koje su do sada bile na vlasti u Hrvatskoj nisu glede primjene ZERP-a na zemlje članice EU-a htjele preuzeti odgovornost na sebe kako bi i dalje imale potporu članica EU-a u približavanju Hrvatske europskim integracijama.

'Na žalost, to je dokaz kako Hrvatska nije i neće biti ravnopravan član u društvu te zajednice', kazao je Danilo Latin.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene