458756
458756
458756
458756
458756

Lalovac o smjernicama proračuna: "Uhvatila nas je euforija, a Marić je svima popustio"

  • , 29.11.2016., 13:40
  • Autor:
  • komentara

Bivši mninistar financija Boris Lalovac komentirao je jučer usvojene smjernice za proračun za sljedeću godine.

 
 
 
 
Boris Lalovac komentirao je jučer usvojene smjernice proračuna za sljedeću godinu (Video: Dnevnik.hr)
Boris Lalovac komentirao je jučer usvojene smjernice proračuna za sljedeću godinu (Video: Dnevnik.hr)

"Jako loše. Vidi se da su rashodi eksplodirali. Kad vidite da su povećani i prihodi, postavlja se pitanje kud taj proračun vodi. Znamo da je tako već bilo i u prošlosti što nas je dovelo do gomilanja javnog duga", rekao je Lalovac.

Kazao je kako se pokraj 12 milijardi većem PDV-u ne može govoriti o rasterećenju građana.

"Ministar nije izdržao pritiske kolega. Ovo je loša poruka za sve investitore jer država počinje trošiti više nego što zarađuje. Ministar je svima popustio", rekao je Lalovac i dodao da nas je uhvatila euforija zbog malog rasta.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se