Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički aktualac

Lakše se odriču čokolade nego kriznog poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li dvjesto eura po kvadratu, kao poticaj za kupnju stana, dobra ideja? Komentirali su to ovaj tjedan naši političari. Kazali su nam i koji je njihov savjet za novog hrvatskog predsjednika, ali i otkrili čega se odriču u korizmi.

Kako potaknuti mlade da kupe stan? Možda s 200 eura po kvadratu? Jedan je od prijedloga Vlade koji ne nailazi na pretjerano odobravanje. 'Poticaj bi morao biti takav da mladi čovjek ima subvenciju koju preuzima grad i županija i onda oni preuzmu barem 30 posto stana', rekao je Andrija Hebrang. 'Mladi ljudi do tridesete godine nemaju stalni posao niti nikakav posao. Možete vi davati poticaje koliko želite, ali nemaju oni to s čim plaćati', smatra Davorko Vidović. Ako se već stanovi ne prodaju, ostaje pitanje zašto cijene još uvijek nisu dovoljno pale. 'Radi se o tome da su ostvarili ekstra profite u nekim davnim vremenima, a ovo se sad kiseli i čeka neka bolja vremena', smatra Goran Richembergh.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Ivana Jerković Erak - 3 HRVATSKI APSURDI Kako je moglo doći do ovoga? Kupila stan s čistim papirima, a sad će ostati bez njega: "Nisam kriva za ništa, a snosim posljedice za sve"

Novog hrvatskog predsjednika čeka puno posla. Evo nekoliko savjeta njegovih dojučerašnjih kolega. 'Savjetujem mu da ne sluša tuđe savjete, neka radi kako on misli da je najbolje. Građani su njemu dali povjerenje', rekla je Željka Antunović. 'Savjetujem mu da zaboravi da je bio kandidat SDP-a i da bude predsjednik svih građana. I onih koji nisu glasali za njega, i onih koji nisu izašli na izbore', rekao je Hebrang. 'Ja bih htio da se on najprije pozabavi gospodarskom diplomacijom, jer je ona u groznom stanju', rekao je Ivan Čehok. 'Da sam ja predsjednik ja bi pozvao ministra gospodarstva i uzeo kataloge i kofere i putovao svijetom i nudio stranim kolegama da to kupe', kazao je Zvonimir Mršić. Mnogima će nedostajati Mesićev smisao za humor. Ipak, tvrde političari, i Josipović zna puno viceva. 'Moja iskustva s Josipovićem su da on zna ispričati vic, ali on to ne koristi u javnoj komunikaciji kao metodu', rekao je Richembergh. 'Mislim da svatko ima svoje talente i ne treba od njega očekivati da on ima iste fore, iste talente i način izražavanja i iste sklonosti kao što je to imao Mesić', smatra Marijana Petir.

Vrijeme je korizme. Odriču se i političari. Evo bez čega će oni izdržati četrdeset dana. Božo Biškupić zbog zdravstvenih problema odrekao se večere, Hebrang zbog kilaže slatkiša, a Dragutin Lesar seksa. Kaže, to mu je najlakše. 'Nastojim po božjim i ljudskim zakonima živjeti cijelu godinu i zato nemam potrebe posebno se odricati u korizmi', rekla je Antunović. Zato neka se odriču oni koji te zakone ne poštuju cijelu godinu. Ionako se lakše odriču čokolade nego kriznog poreza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene