Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Timovi se sastaju redovito

Lagumdžija uvjeren da će rješenje za Neum biti pronađeno do ljeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek BH diplomacije smatra da BiH ne smije ostati odsječena, a Hrvatska prepolovljena. Uvjeren je da će rješenje za prolaz kroz Neum biti pronađeno na vrijeme.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija izjavio je kako je uvjeren da će njegova zemlja i Hrvatska do ljeta naći rješenje koje će osigurati nesmetani prolaz i slobodno putovanje kroz područje Neuma i nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju te kako će tome biti posvećen i sastanak ministara vanjskih poslova dvije zemlje koji se treba održati u veljači.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Otkrivena marihuana na granici s BiH - 1 32-godišnjak uhićen FOTO Policija na granici s BiH zaustavila čovjeka s velikim kovčegom, kada su ga otvorili imali su što i vidjeti

>> BH premijer Milanoviću: Nemojte se uopće brinuti oko prolaza kroz Neum

"Nastavit ćemo tragati za najboljim modalitetima da BiH ne ostane 'odsječena', Hrvatska 'prepolovljena', a granica između dvije zemlje nedefinirana. Možemo to apsolvirati do ljeta ove godine", izjavio je Lagumdžija agenciji Fena.

Podsjetio je kako se stručni timovi sastaju svaka tri mjeseca u Bruxellesu u sklopu trilaterale BiH-EU-Hrvatska. "Zahvaljujući tome uspjeli smo dobrim dijelom riješiti pitanje našeg slobodnog pristupa luci Ploče nakon što Hrvatska uđe u EU. Uskoro započinjemo razgovore o svim aspektima teritorijalnog povezivanja Hrvatske u području Neuma", kazao je Lagumdžija konstatirajući kako je i Hrvatska počela postupak ratificiranja sporazuma o granicama.

Istaknuo je kako su sve to važni pomaci iako se o njima ne govori pretjerano.

Komentirajući stanje u regiji Lagumdžija je kazao kako su verbalnim sukobima značajno doprinijele izjave predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Ministar vanjskih poslova BiH drži kako je to sada i Nikoliću jasno, baš kao što je i svima jasno da je povezivanje umjesto razdvajanja "nova regionalna paradigma" jer nove podjele nikome nisu u interesu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene