Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Bilo je to teško za izdržati"

Kusonje: 26. obljetnica najstrašnijeg zločina u Domovinskom ratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kusonjama se danas obilježava 26. obljetnica jednog od najstrašnijih zločina u Domovinskom ratu.

Na današnji dan poginulo je 18 pripadnika 105. bjelovarske brigade Hrvatske vojske i dvojica pripadnika MUP-a. Poginuli su u neprijateljskoj zasjedi, a nakon što su ih zarobili, pogubljeni su i pronađeni u masovnoj grobnici.

Pročitajte i ovo Obljetnica 3. gardijske brigade Kune - 1 Obećan bolji status branitelja Obilježena obljetnica jedne od najelitnijih hrvatskih brigada: "Danas sam ponosan, sretan, prkosan i tužan" Zoran Milanović uručio odlikovanja braniteljima Predsjednik i vrhovni zapovjednik Milanović uručio odlikovanja: ''Prošlo je 30 godina od Domovinskog rata, neke stvari postaju jasnije nego što su bile tada''

Na ovu tužnu obljetnicu stigao je ministar branitelja Tomo Medved te izaslanici predsjednice države i Sabora.

"To je bila jedna od prvih akcija i zbilja kad imate u jednom danu 18 poginulih strašno, mladi smo bili, slabo naoružani i imat takvo vatreno krštenje, to je bilo teško za izdržati", rekao je Tomo Jurković, preživjeli sudionik te akcije.

Selo Kusonje nalazi se 20-ak kilometara od Novske, kamo je premještena HOS-ova spomen-ploča. U Kusonjama se premještena HOS-ova spomen ploča nije spominjala, ali to ne znači da neće, ističe reporter Nove TV Andrija Jarak, koji je pratio obilježavanje obljetnice zločina u Kusonjama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene