Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stop krivotvorinama

Kupujete li lažnjake budite oprezni jer su puni otrovnih tvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je svjetski dan intelektualnog vlasništva. Policija, carinici, ali i brojni glazbenici - danas su rekli STOP krivotvorinama i piratstvu.

Ljudi često kupuju krivotvorine zbog nižih cijena, no nisu ni svjesni da se iza njih kriju i zdravstveni rizici.  Među krivotvorinama ima svega, naočala, satova, cipela i parfema koji su puni nepoznatih supstanci koje mogu loše utjecati na vaše zdravlje. 'Tu su i kreme i parfemi od kojih možete imati razne osipe pa i alergije', rekla je Kristina Posavec, glavna policijska inspektorica.

Pročitajte i ovo Žena prenijela nekretninu na svoje ime prodala vrt i garažu Opunomoćio je za prodaju nekretnine pa si je prepisala stan: Oštetila Rusa za 250 tisuća eura Tomislav Rosandić, suvlasnik zgrade Nadležni uskoro na terenu U centru Zagreba građani organizirali samozaštitu: ''Jedino to nam je preostalo, ovo nije normalna situacija''

Brojne državne institucije danas su građane educirale o svemu što krivotvorine mogu prouzrokovati. I sami građani pokušali su pronaći razliku, no to je bilo nemoguće. 'Može se obraniti tako da ne kupuje brendirane proizvode na tržnicama, preko interneta i iz torbe', rekao je Ninoslav Babić, viši upravni savjetnik Carinske uprave.

>> Internet piratstvo: Nema mjera za kažnjavanje

A istu muku imaju i glazbenici. Piratski CD-i ubiru golemu zaradu, a mnogobrojne diskografske kuće to je bacilo u ozbiljnu krizu. Upravo zato i oni su danas pustili glas u borbi protiv lažnjaka. 'Neplaćanje intelektualnog vlasništva je isto kao da si ukrao u dućanu', rekla je pjevačica Vanna.

A osim što vas se gura među lopove, upamtite i ono što bi vam više moglo odzvanjati u glavi! Ti su proizvodi puni otrovnih tvari i vaše je zdravlje ozbiljno ugroženo, a oni koji vam to prodaju mogli bi biti kažnjeni sa i do pola milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene