Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Devastacija Stoje i Valkane

Kupališta pretvorena u ruglo prepušteno vandalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekad najljepša pulska gradska kupališta Stoja i Valkane danas su devastirana.

Već se godinama nitko o njima ne brine. Prepuštena su vandalima koji svakodnevno uništavaju njihovu infrastrukturu, a građani su itekako zabrinuti za budućnost svoje najbliže okoline. Tuš kabine danas izgledaju potpuno zapušteno i neodržavano. Iznad njih nalazi se terasa kojoj prijeti urušavanje, a drže je tek nekoliko potpornih oronulih stupova.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Ilegalna gradnja u Istri Uništavanje istarskih ljepota Betonirali i prisvojili kilometre obale, gradonačelnikov prijedlog odbijaju: "Pobunili su se aktivisti koji nisu aktivisti nego vlasnici imovine u prvim redovima"

Od kupališta do rugla

Nekad najljepša mjesta masovnog okupljanja Puljana, danas najveća gradska rugla. Kupališta Stoja i Valkane propadaju, uništeno nije, jedino more. 'Ne znam kome to nije odgovaralo da se održi kao jedno gradsko kupalište', rekao je jedan građanin. Očito nikome jer se ni gradske vlasti ne ponose propadanjem pulskih blagodati.

'Nismo zadovoljni s postojećim stanjem, međutim, već godinama stvaramo preduvjete da se to stanje promjeni', rekao je Damir Prhat iz Upravnog odjela za komunalni sustav. Zbog opterećenosti s nekoliko sudskih sporova, granice pomorskog dobra utvrđene su tek nedavno. Slijedi izvedba i provedba elaborata radi ispunjenja zakonskih uvjeta.

'Gradsko vijeće grada Pule u prosincu prošle godine donijelo je odluku o godišnjem i srednjoročnom planu koncesija', rekao je Prhat. Po dobivanju potvrde nadležnog ministarstva grad će raspisati natječaj. 'Naš Mjesni odbor je reagirao na način da se kupališta Valkane i Stoja ne daju u nikakvu koncesiju jer građani Pule su zaslužili da imaju svoja gradska kupališta', rekla je Marija Langer, predsjednica Mjesnog odbora Stoja.

No, grad ne odstupa od svojih planova. 'Uređenje gradskih kupališta je sigurno iznad interesa pojedinaca, interesnih skupina ili interesa', izjavio je Prhat. Ipak, slažu se građani, oni su ti koji će najviše boraviti na kupalištima. A njihov je glas taj koji se mora brojati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene