Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve manje ruku za 'Kukuriku'

Milanović izgubio većinu u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladajuća većina u Saboru ovisi doslovno o - manjini.

Kukuriku koalicija ostala je bez još jedne zastupnice u Saboru i time izgubila većinu ruku. Zastupnica Vesna Sabolić izašla je iz HNS-a i priključila se Čačićevim reformistima.
No, iako više nemaju 76 svojih sigurnih glasova, za većinu ne strahuju dok god imaju podršku osam zastupnika kluba nacionalnih manjina.

'Danas sam izašla iz HNS-a i priključujem se reformistima', objavila je Vesna Sabolić, nova članica Reformista.

I tako je vladajuća koalicija izgubila još jednog zastupnika, a time i većinu. Izazvalo je to ogorčenje u njezinoj, sad već bivšoj stranci.

'Sa sobom naravno kao svi takvi dosada nosi mandat koji niti je sama zaradila niti joj osobno pripada i to je jedan od onih postupaka zbog kojih politika u Hrvatskoj ima tako loš imidž i ljudi je smatraju prljavom djelatnošću', prokomentirao je Igor Kolman, saborski zastupnik (HNS) odlazak Sabolić.

A potpora koja sada postaje upitna ona je Kukuriku koalicije u Saboru. Jer od 151 zastupnika sada imaju manje od polovice - njih 74, plus glas nezavisnog Josipa Kregara na koji se računa. Uvjeravaju kako većinu i dalje imaju.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Lako do većine Glasnogovornik Vlade objavio tko će podržati HDZ: "Premijer je obavio inicijalni krug konzultacija..."

'Zoran Milanović je usamljeni dirigent bez orkestra'

'Kao što znate, proračun je donesen sa vrlo velikom većinom. Prema tome funkcioniranje koalicije i parlamentarne većine nije dovedeno u nikakvo pitanje', ističe Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a.

Šef SDP-ovog kluba miran je zbog potpore zastupnika manjina. Furio Radin, potpredsjednik kluba zastupnika nacionalnih manjina, najavljuje da će SDP-ovu koaliciju podržavati i dalje.

Kukuriku koalicija u mandatu je dosad izgubila sedam ruku u Saboru. SDP su napustila tri zastupnika - Slavko Linić, Marina Lovrić Merzel i Mirela Holy. HNS isto toliko - Natalija Martinčević, Petar Baranović i sada Vesna Sabolić. IDS je pak izgubio Damira Kajina.

Tako sada i doslovno vladajuća većina - ovisi o manjini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene