Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'HDZ bez siječe glava'

Kujundžić kandidat za predsjednika HDZ-a, Prgomet za zamjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Kujundžić je kandidat za predsjednika HDZ-a, a Drago Prgomet je kandidat za zamjenika predsjednika stranke na Općem Saboru stranke 20. svibnja, najavila su oba kandidata na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare.

Takvu odluku Prgomet je pojasnio time što, kako je rekao, štuju tradicionalne vrijednosti, a jedna od njih je senioritet. "HDZ treba nove ljude na čelu, to ne znači da za stare nema mjesta, ali poredak mora biti drugačiji", poručio je Kujundžić. Podsjetio je kako su poziv na suradnju uputili i Tomislavu Karamarku i Domagoju Miloševiću, no i Karamarko i Milošević su, po Kujundžićevim tvrdnjama, bili spremni na suradnju uz uvjet da oni budu predsjednički kandidati.

"Da bi HDZ postao pobjednička stranka u njega se moraju vratiti članovi koji su je razočarani napustili ili su bili izbačeni", rekao je Kujundžić dodajući kako ni Karamarko ni Milošević, nemaju tu sposobnost vratiti ih.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine

>> Kujundžić i Prgomet pozvali Karamarka i Miloševića na suradnju

Tijekom dogovora s Prgometom, do prije tri-četiri dana, nije uopće bilo riječi o tome tko će između njih dvojice biti predsjednički kandidat, kazao je Kujundžić dodavši kako su on i Prgomet razgovarali "samo o sadržaju", jer kako tvrdi, dijele isti sustav vrijednosti. "Procjena nas obojice je bila da Kujundžić može artikulirati naša načela", rekao je Prgomet. Na pitanje o predsjedničkom kandidatu Darku Milinoviću, Kujundžić je kazao kako o njemu kao čovjeku misli sve najbolje ali, dodao je, ne može sada biti predsjednik stranke jer je bio zamjenik predsjednice stranke i vlade.

'Kad HDZ dođe na vlast vratit će se pokroviteljstvo Sabora nad Bleiburgom i Jasenovcem'

"No, kao iskusan političar Milinović će imati sutra mjesto u vrhu HDZ-a", poručio je Kujundžić i dodao kako u "novom HDZ-u" neće biti sječe glava. Za Karamarkovu navodnu prednost, kako to pišu mediji, Kujundžić je rekao kako su Karamarko i njegovi PR-ovci pokušali preko medija modulirati birače no to neće utjecati na konačni rezultat izbora, smatra Kujundžić.

O najavama da će Karamarko govoriti na Bleiburgu Kujundžić je kazao kako je on (Kujundžić) bio pozvan govoriti, no odbio je zahvalivši se. "Tragediju hrvatskog naroda neću koristiti kao što je korištena tragedija hrvatskih generala za govor na splitskoj rivi", poručio je Kujundžić. Obećao je i kako će, kad pobjedi i HDZ dođe na vlast, "vratiti pokroviteljstvo Sabora nad Bleiburgom i nad Jasenovcem i nad svim žrtvama, neovisno tko ih je počinio". (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene